PENTUJA

Seuraavat pentusuunnitelmat 2023

Muuttuneen elämäntilanteen vuoksi olemme päättäneet astuttaa kaikki jalostuskriteerit täyttävät narttumme, tämän vuoden puolella. Tämän jälkeen karistamme jalostussuunnitelmat harteiltamme useaksi vuodeksi ja keskittyä täysin muihin asioihin..

Blancco x Valmis Demo Pennut syntyivät 28.6.2023 kolme narttua ja kolme urosta etsii yhteistyökykyisiä, aktiivisia koteja. Yhteydenotot hakalamaris@gmail.com

Odotan, tästä yhdistelmästä yhteistyökysyisiä harrastuskoiria moneen eri koiraurheilulajiin. Sosiaalisia, helposti motivoitavia, täyspäisiä ja innokkaita työkoiria. Mahdollisesti uimisesta pitäviä!!!

Pennut pääsevät yhteistyökykyisiin koteihin, joilla on ennestään koirakokemusta. Kaikki pennuista kiinnostuneet saavat tulla tekemään OMAT näkemyksensä Blancon ja pentujen ominaisuuksista. Meillä asuu, myös Mossen sukulainen Valmis Monroe ”Camo”, johon pääsee vierailulla tutustumaan.

Blancco on nopea, miellyttämisen haluinen, oppii nopeaan, omaa erittäin hyvän kehonhallinnan. Hänestä on moneksi. Blancco tykkää leikkiä ja makupalatkin kelpaa. Aina valmis! Mennään mihin uuteen tilanteeseen tahansa Blancco ei ujostele pintoja, paikkoja, ääniä vaan on uteliaana tutkimassa mihin nyt tultiin. Vapaa-ajan harrastuksista parasta on uiminen. Blancco elää ihmiselle… Blanccoa ei haittaa vaikka välillä olisi lepopäiviä.

Valmis Demo ”Mosse” työskentelee lammastilalla tilakoirana. Mosse on paimentanut lampaita ja nautoja. Paimennus ominaisuuksista löytyy hyvä eläinfiilis, vahva tasapaino, luontainen, fiksu ja älykäs. Arjessa helppo, tulee kaikkien kanssa toimeen, hieman itsenäisempi, häslä ja tarvitsee päivittäin aktiviteettia. Nopea oppimaan. Tykkää ihmisistä, myös lapsista. Kaikki ruokainen, mutta ei super ahne. Tykkää leikkiä ja taisteluleikit on parasta. Mosse on aina iloinen!

Pennut rekisteröidään kennelliittoon. Terveystarkastetaan ennen luovutusta, vakuutetaan ja sirutetaan.

Vanhempien koulutus/tittelit ei periydy pentuihin, mikä on syytä ottaa huomioon pentuetta valittaessa.

Pentujen ohjaajien on valmistuttava panostamaan koirien koulutukseen tuli siitä harrastus tai työkoira. Mikään ei tule ”ilmaiseksi” vaan se vaatii aikaa ja rahaa sekä sinnikkyyttä.

Valmis Pipari x Neuadd Lwyd Morko

Molempien vanhempien suku on täynnä arvostettuja ja menestyneitä paimenkoiria, Suomessa ja ulkomailla.

Pipari on paimenena luontainen, silti sähäkkä ja nopea, helppo ja kevyt ohjata, kauniit liikkeet, kohtelee ja lukee eläimiä hyvin, yhteistyöhaluinen ja haluaa miellyttää ohjaajaa. Luontaiset flänkit. Kotioloissa sosiaalinen, tykkää lapsista, miellyttämisen haluinen, hivenen terävä isossa koiralaumassa, sisällä rauhoittuu ja rentoutuu välittömästi.

Mörkö kisaa paimennuskisojen kuninkuusluokassa. Paimenena luonnollinen, isolla moottorilla työskentelevä, sinnikäs, periksiantamaton ja upea paimenkoira. Sosiaalinen ja rauhallinen, kun mitään ei tapahdu. Lunki koira, työskentelee aina 110% lasissa tilanteessa, kuin tilanteessa. EAOD kantaja, muuten terve.

Vanhempien ominaisuudet vaikuttivat minut niin, etten voinut jättää välistä tätä yhdistelmää.

Odotan, tästä yhdistelmästä yhteistyökysyisiä työkoiria hyvällä moottorilla. Pennut pääsevät yhteistyökykyisiin paimennus koteihin, joilla on ennestään koirakokemusta. Olit, sitten paimennusharrastaja tai tilallinen. Paimennusominaisuuksiltaan odotan pennuista intensiivisiä ja periksiantamattomia. Kaikki pennuista kiinnostuneet saavat tulla tekemään OMAT näkemyksensä Piparin ja pentujen ominaisuuksista. Mörön tittelit ja kisasuoritukset puhukoot puolestaan. Mörkö oli meillä astutus ajan ja hän oli kotioloissa hyvin huomaamaton, kaikkien tuntematttomien perheenjäsentemme kanssa toimeen tuleva ja lastemme isovanhempien. Uusi paikka ei miestä hämmentänyt. Meillä asuu, myös Mörön pentu Valmis Selänne Kasi-Palloksi haukuttu. Hyvin reipas pentu, johon pääsee myös tutustumaan.

Vanhempien koulutus ei periydy pentuihin, mikä on syytä ottaa huomioon pentuetta valittaessa.

Pennut rekisteröidään kennelliittoon. Terveystarkastetaan ennen luovutusta, vakuutetaan ja sirutetaan.

Pentujen ohjaajien on valmistuttava panostamaan koirien koulutukseen tuli siitä harrastus tai työkoira. Mikään ei tule ”ilmaiseksi” vaan se vaatii aikaa ja rahaa sekä sinnikkyyttä.

Tuimarin syksyn pentue suunnitelma 2023

Sam x Valmis Dee

Sam
Valmis Pincer
Qn isä Thor

Sam on Jessica Svanljungin nuori maajoukkuekoira. Samilla on oma fb sivu Sam Nugget. Sam on iloinen ja hyvän moottorin omaava koira. Hakukaaret ovat aina olleet hyvät ja lähityöskentelyssä se on varma ja määrätietoinen. Sam on yhteistyöhaluinen ja haluaa tehdä oikein vaikka sillä on korkea kontrollinhalu. Sillä on myös hyvä koulutettavuus ja sen pace ja balanssi kehittyy koko ajan. Kotona Sam on rauhallinen ja mukava uros.

Q on iloinen, sosiaalinen, hieman terävähkö (näkee asioita mitä muut perheemme bc.t ei, mutta ei reagoi niihin), iloinen hännän heiluttaja, omistajansa varjo ja kiltti. Täynnä tarmoa ja AINA valmis sekä täysillä mukana, jossa tekemisen riemu. Sisällä ollessaan rauhoittuu välittömästi nukkumaan omistajan jalkoihin. Ei ääntele muuten, kuin leikkiessä ”pärisee” (kuulostaa pahalta, mutta sitä Q ei todellakaan ole).  Q toimiin pienen lammastilamme yhtenä luotto paimenkoirana, sillä on myös käyttöominaisuuksia lajiin kuin lajiin. Ei pinta, ääni- tai paukku arkuuksia.
Paimennus ominaisuuksiltaan kuvailisin Q:ta: Luontaisuutta löytyy, nopeahko, intensiivinen, flänkit on pitänyt opettaa ja kokemus ohjaajalta on suotavaa. Q ei pienistä hätkähdä. Paimentanut, myös nautoja.

Pennut rekisteröidään kennelliittoon. Terveystarkastetaan ennen luovutusta, vakuutetaan ja sirutetaan.