ME

sweet

(c) Hansu Laitala

Koirakentälle eksyin ensimmäisen kerran vuonna -92 äitini x-rotuisella (norjanharmaa/karjalakarhukoira) Topi tytöllä 🙂  Seuraavaksi siskon lähes sokea nöffi pääsi tottiskentille. Isän huolestuessa kokki opiskeluni ”menestyksestä” sain vihdoin ja viimein ikioman koiran kaikkien kinumisvuosien jälkeen 🙂 Olisin halunnut rotukoiran (bc tai aussi), mutta meille saapui kaikkia koiranoton periaatteita vastaan x-rotu (kultsu/mäykky) Buster.

”Kokista eläintenhoitajaksi”

Koiraharrastus vei mennessään ja lähdin opiskelemaan eläintenhoitajaksi Kannukseen 2001.  Projektikoirakseni sain bordercollie Turon <3  Onnekseni sain Turon kanssa tutustua paimennuksen saloihin ja moneen muuhun koiraurheilulajiin. Haastavasta luonteestaan huolimatta sain ”elämäni koiran” kisakentille ja sulatti sydämmeni bordercollielle. 

Harrastuksiini kuuluu paimennuksen lisäksi, TOKO, palveluskoiralajeista jälki, haku ja EK. Muita aktiviteettejä tehdään, mikäli aikaa riittää 😉 Lisäksi suuri intohimo on leipominen 🙂 Leivonta blogit innoittavat jatkuvasti kokeilemaan uusia juttuja.  Lukemattomia tunteja pikku näpräämistä ja kuvia niistä! 

Olen toiminut koira-alan yrittäjänä, työskennellyt kennelvastaavana Kannuksen kennellinjan opetuskoirahoitolassa Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa ja tällä hetkellä opiskelen aikuiskoulutuksen parissa Eläintenkouluttajan ammattitutkintoa sekä Lampaan villan ja lihan tuottamista.Haaveena oma lampola ja paimenkoirien kouluttaminen.

Koirien lisäksi perheeseeni kuuluu puutyötaituri, metsästystä ja noutajia harrastava avopuolisoni Jani Lehtimäki, 2010 syntynyt poikani Remu ja 2015 syntynyt poikani Joona sekä sijaisperheenä toimimme 2013 syntyneelle Emmi tytölle.

Kasvatustavoitteet

Osaamiseni ja koulutustietotaitoni on kasvatin omistajien käytettävissä ja vaadin saada olla mukana pentujen elämässä myös meiltä lähdön jälkeen 🙂

Bordercollie on työkoira ja sellaisena se tulee pitää. Kasvatustavoitteena hyvähermoisia, terveitä, ohjattavia, hyvä rakenteisia ja paimennus ominaisuuksia silmällä pitäen. Koirille asettamani tärkeät tavoitteet ovat koiranalkuperäinen käyttötarkoitus ja terveys.

Kasvattaminen tarvitsee kompromisseja, koska täydellistä koiraa ei ole olemassa. Pyrin kasvatus valinnoillani ottamaan koirien puuteet ja vahvuudet huomioon realisesti sekä hiemomaan niistä ”paimen timantteja”… Kasvattien omistajat saavat tietoonsa kaikki tietämäni sukurasitteet ja vahvuudet!!!

Yhteystiedot:

Mari  Hakala
Junttilantie 16
44670 Suovanlahti

hakalamaris@gmail.com

www.tuimarin.com